Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, despre creșterile salariale: Au fost multe confuzii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat, duminică, într-o emisiune TV,  ultimele detalii despre situația salariilor din sistemul bugetar. Vasilescu  a explicat cum sunt calculate creșterile care se vor aplica de la 1 ianuarie 2019 ținând cont de acea 25% din diferență la salariu.

„În fiecare an, începând din 2019 și până în 2022 se crește salariul la bugetari cu 25% din diferență la salariu. Atenție la ce înseamnă această diferență pentru că au fost foarte multe confuzii în ultima perioadă și s-a spus că se crește cu 25% pe brut de la 1 ianuarie. Nu! Este 25% din diferență. De exemplu, eu am acum un salariu, să zicem, de 2000 de lei și în grilă, în lege, este scrisă cifra de 6000 de lei care ar trebui să fie salariul meu în 2022. Asta înseamnă că diferența între ce am acum în plată și ceea ce urmează să primesc în 2022, când este intrarea efectivă a legii în vigoare, este de 4000 de lei. 25% din această diferență înseamnă 1000 de lei creștere în fiecare an.

În ceea ce privește educația, știți foarte bine că medicina și sănătatea au fost tratate de noi ca două domenii prioritre. Medicii și asistentele au urcat direct pe grila din 2022, iar ei, de la 1 ianuarie nu vor mai avea niciun fel de creștere, în schimb ceilalți din sectorul sanitar, biologii, chimiștii, farmaciștii și așa mai departe vor avea.

Iar educația a avut o creștere de 25% anul acesta raportat la salariul pe care l-au avut anul trecut. (…) Lor, diferența până în 2022 le-a rămas destul de mică de recuperat” a explicat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare