Ministrul Natalia Intotero, întâlnire cu românii din Cagliari – Italia

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, se află într-o vizită oficială în Republica Italiană, în perioada 10-18 septembrie, agenda incluzând opriri în 11 orașe unde se află comunități românești numeroase.

  • Sâmbătă, aceasta a avut întâlniri cu comunitatea și cu autoritățile locale italiene din Cagliari, unde trăiesc aproximativ 14 000 de compatrioți.

În prima parte a zilei Intotero a avut o întrevedere cu cu Paolo Truzzu – primarul orașului Cagliari, iar discuțiile au avizat problemele cu care se confruntă comunitatea de români din această zonă. Totodată, ministrul i-a adresat mulțumiri parimarului pentru sprijinul pe care îl oferă comunității, o bună colaborare între instituțiile locale și cele ale statului român fiind un element cheie pentru procesul de integrare al conaționalilor noștri.

Ulterior, ministrul a participat la slujba bisericii ortodoxe românești din San Sepolcro, alături de românii din parohie, cu ocazia Înălțării Sfintei Cruci.

  • „Credința este legătura nevăzută dintre oameni, iar pentru românii de peste granițe Biserica are un rol aparte, motiv pentru care MRP susține demersul spiritual în orice comunitate ni se solicită”, transmite ministrul Natalia Intotero.

intotero italia turneu„Pentru a fi cu adevărat aproape de românii plecați în străinătate, este necesar să ajugem în contact direct cu cetățenii, astfel că am avut, desigur, și întâlniri cu reprezentanții comunității din teritoriu, dar și cu membri ai sindicatelor.

 

Am discutat atât subiectele pe care le avem pe ordinea de lucru – alegerile și votul în străinătate, drepturile și riscurile de care românii trebuie să fie conștienți atunci când muncesc în afara țării, plus ce forme de sprijin au la dispoziție din partea statului român, dar am și ascultat și ne-am notat problemele pe care conaționalii noștri ni le-au adus în vedere”, a mai spus Intotero.

Ministrul Natalia Intotero, turneu în comunitățile românești din Italia – în perioada 10-18 septembrie