Ministrul Sănătății: Problema imunoglobulinei, rezolvată parțial

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat că problema imunoglobulinei este rezolvată pentru cel mult trei luni, iar primele 10.000 de doze vor fi trimise de către Austia şi vor fi primite în maximum două săptămâni.

„Problema este rezolvată parţial, pentru că am activat Mecanismul de Protecţie Civilă pentru situaţii de urgenţă, care ne-a oferit rezolvarea problemei pentru două, maximum trei săptămâni”, a declarat Sorina Pintea.

Pintea a afirmat că medicamentul care va fi livrat de către Austria a mai fost utilizat în România, precizând că au fost discuţii cu specialiştii pentru a exista certitudinea că substanţa este bună şi nu va fi achiziţionată inutil.

„Nu o să ajungă până la sfârşitul anului, dar trebuie să vedem câţi oameni nu au făcut tratament. Noi sperăm ca trei luni de zile să ajungă. Pe urmă se va intra în normal cu livrările”, a precizat ministrul Sănătăţii.

România a declanşat în urmă cu o săptămână Mecanismul de Protecţie Civilă pentru achiziţia imunoglobulinei pentru imunodeficienţe primare din statele membre UE şi NATO. În România sunt necesare lunar aproximativ 5.000 de doze de imunoglobulină, iar preţul unei doze este de aproximativ 100 de euro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare