duminică, iunie 26, 2022

OFICIAL/ Industria nucleară din România asigura 11.000 de locuri de muncă

Industria nucleară din România asigură, în prezent, 11.000 de locuri de muncă, un număr care ar putea creşte la 20.000 în contextul noilor proiecte de construcţii nucleare, potrivit unui comunicat al Forumului Atomic Român (ROMATOM), relatează Agerpres.

Totodată, industria nucleară din România are o contribuţie anuală de 5,7 miliarde euro la PIB naţional, fiind o forţă de creştere sectorială, dezvoltare a educaţiei, cercetare şi inovaţie nucleară.

„În conformitate cu obiectivele europene privind decarbonizarea, România este ferm angajată în dezvoltarea programul nuclear, cu avantaje clare atât din punct de vedere al decarbonizării, deoarece existenţa a 4 unităţi operaţionale va conduce la evitarea eliberării în atmosferă a 20 de milioane de tone de CO2 în fiecare an, cât şi din punct de vedere al impactului social şi economic. Industria nucleară din România este una matură, cu experienţă şi cunoştinţe extinse. Considerăm că întâlnirea a fost o continuare firească a Memorandumului de Înţelegere încheiat în luna octombrie a anului trecut între ROMATOM şi Institutul de Energie Nucleară din Statele Unite, având încredere că o cooperare nord-atlantică reprezintă soluţia optimă”, a declarat Teodor Chirica, preşedinte onorific ROMATOM.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner