Orban: Dacă nu se abrogă OUG 114, 7 milioane de români vor rămâne fără banii din pilonul II

Președintele PNL Ludovic Orban spune că 7 milioane de români, contribuabili la pilonul 2 de pensii, vor rămâne fără banii cu care au contribuit și fără pensia suplimentară cuvenită atunci când vor ajunge la vârstă pensionării dacă nu se abroga ordonanța 114.

„Dragnea și Tăriceanu privesc cu jind cele aproape 11 miliarde de EURO din conturile personale ale contribuabililor și încearcă de 2 ani să nationalizeze pilonul 2 de pensii. În OUG 114 au introdus prevederi absurde care vor alungă toate companiile private de administrare. Banii vor încăpea pe mână unor administratori publici desemnați de cei doi, care vor face praf toate economiile oamenilor.

Prin crearea posiblitatiii că după 5 ani contribuabilii să se retragă de la pilonul 2 de pensii, majoritatea oamenilor nu o să mai accepte să își dea banii pe mână unor mafioți și consecință va fi distrugerea pilonului 2 de pensii. Milioanele de români activi astăzi vor fi condamnați la sărăcie după pensionare pentru că vor pierde acest supliment vital pentru completarea pensiei din ce în ce mai mici pe care o va putea acordă sistemul public de pensii

Nu putem acceptă așa ceva. Ne vom bate cu toate armele pentru abrogarea OUG 114 și pentru a împiedică distrugerea viitorului pentru milioanele de români amenințați de guvernarea roșie”, scrie Orban, pe Facebook.