Papa Francis îndeamnă la protejarea Amazonului de afaceri și de lăcomie

Papa Francis a îndemnat la apărarea oamenilor și a mediului amazonian, spunând că o mare afacere și „lăcomia consumatorului” nu ar putea să-i permită să distrugă un habitat natural vital pentru întreaga planetă. Papa, liderul celor 1,2 miliarde de romano-catolici din lume, a transformat mediul și schimbările climatice în centrul pontificatului său de aproape cinci ani.

Reuters Newsagency raportează că, Papa a făcut un apel la protejarea mediului în timp ce a vizitat un colț al Amazonului din Peru, unde pădurea tropicală curată și biodiversitatea sunt afectate de minele de aur și exploatări forestiere, o mare parte ilegală.

„Popoarele națiunii amazoniene nu au fost probabil niciodată atât de amenințate pe propriile lor teritorii, cât sunt în prezent”, a spus Papa la o mulțime de indigeni din mai mult de 20 de grupuri, inclusiv Harakbut, Esse-ejas, Shipibos, Ashaninkas și Juni Kuin.
Mii de reprezentanți ai grupurilor din Peru au umblat în fața lui, îmbrăcați în costume regionale tradiționale și cămăși de pene, vorbind în limbile lor materne, deoarece instrumentele tradiționale de vânt au sunat triste într-un stadion mic construit, pentru a arăta ca o colibă ​​în orașul Puerto Maldonado .
Papa Francis a criticat „presiunea exercitată de interesele mari ale afacerilor” în căutarea petrolului, gazului, cherestelei și aurului și jefuirea „proviziilor pentru alte țări fără îngrijorare pentru locuitorii săi”.
Papa, al cărui discurs a fost punctat de aplauze repetate și bătăi de tobe, a vorbit după ce a ascultat locuitorii pădurilor tropicale denaturează ceea ce ei numesc violul de pe pământ.

Regiunea sud-estică a Peru, cunoscută sub numele de „Madre de Dios”, spaniolă pentru „Maica Domnului”, a fost grav afectată în ultimii ani de mineritul de aur neregulat, cu un efect dezastruos, fiind nivele periculoase de mercur în râuri.
Reuters informează că traficanții de droguri din alte părți ale Amazonului Peruvian au ucis activiști și au atacat triburile indigene care evită contactul cu străinii.

ecopolitic.ro/sursa: Reuters

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare