Portul Helsinki (Finlanda) – cel mai aglomerat port internațional de pasageri din Europa

port helsinki

Anul 2018 s-a încheiat pentru portul Helsinki cu cifre record în traficul de mărfuri. De asemenea, traficul de pasageri a fost mare, iar portul și-a păstrat statutul de cel mai aglomerat port internațional de pasageri din Europa.

„Anul 2018 pentru portul din Helsinki a fost afectat de noua strategie de creștere pentru următorii ani și de definirea unor proiecte-cheie. Ne-am propus să devenim cel mai funcțional port din lume ca viziune. Acest lucru oferă o direcție pentru operațiunile noastre și inspiră atât angajații noștri, cât și partenerii cu care lucrăm”, a declarat Ville Haapasaari, directorul portului din Helsinki.

  • Rezultatul financiar a rămas la un nivel bun, așa cum era de așteptat. Cifra de afaceri a portului Helsinki Ltd a crescut la 96,6 milioane de euro. După impozitare, profitul pentru exercițiul financiar al portului Helsinki Ltd a fost de 10,6 milioane de euro.

Portul Helsinki deservește afacerile și pasagerii regiunii Helsinki și a întregii țări și are efecte pozitive semnificative legate de economie și ocuparea forței de muncă.

Sursa: Daily Finland cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA