joi, august 11, 2022

Președintele Chinei, la Summit BRICS de la Beijing: Statele BRICS trebuie să acționeze cu responsabilitate și să aducă lumii forțe pozitive, stabilizatoare și constructive

Aseara, președintele Chinei a găzduit cel de-al 14-lea Summit BRICS (țări membre Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) de la Beijing prin format video.Președintele Xi a menționat că în ultimul an, lumea s-a confruntat cu o răspândire continuă a COVID-19, o redresare economică mondială sinuoasă și problemele de pace și securitate din ce în ce mai ascuțite, menționează agenția Xinhua

Conform aceleași surse, în fața unui climat înspăimător și complicat, țările BRICS au îmbrățișat spiritele de deschidere, incluziune și cooperare câștig în comun, întărind solidaritatea și coordonarea și contracarând împreună provocările. Mecanismul BRICS și-a demonstrat reziliența și vitalitatea.

Cooperarea BRICS a realizat progrese și rezultate încântate.

Președintele Xi a subliniat că acest Summit are loc într-o cotitură crucială în conturarea perspectivei omenirii. Fiind piețele emergente importante și principalele țări în curs de dezvoltare, Țările BRICS trebuie să acționeze cu responsabilitate pentru a aduce lumii forțe pozitive, stabilizatoare și constructive.

  • Președintele Xi a spus că, mai întâi, trebuie să pronunțăm pentru echitatea și dreptatea. Trebuie să încurajăm comunitatea internațională să practice multilateralismul adevărat, să susținem sistemul internațional având ca nucleul ONU și ordinea internațională având ca principiul dreptul internațional, apelăm lumea să respingă mentalitatea Războiului Rece și confruntarea blocurilor, să ne opunem sancțiunilor unilaterale și abuzului de sancțiuni și respingem cercurile mici construite în jurul hegemonismului prin formarea unei mari familii aparținând unei comunități cu viitor împărtășit pentru întreaga omenire.
  • În al doilea rând, trebuie să avem convingerea fermă că vom învinge pandemia și acționăm responsabil pentru a ne proteja popoarele și viețile lor. Trebuie să construim un front puternic de apărare împotriva virusului, să consolidăm cooperarea internațională pentru răspunsul la COVID și să apărăm împreună viețile și sănătatea oamenilor.
  • În al treilea rând, trebuie să concentrăm forța pentru redresarea economică, să intensificăm coordonarea politicilor macroeconomice, să asigurăm lanțurile industriale și de aprovizionare în siguranță și neînfundate, să formulăm o economie mondială deschisă și să prevenim și rezolvăm riscurile și provocările majore în dezvoltarea globală, în vederea unei creșteri economice mai inclusive si rezistente.
  • În al patrulea rând, trebuie să susținem o dezvoltare durabilă și concentrată pe oameni, să investim mai mult în reducerea sărăciei, în alimente, educație, sănătate și așa mai departe și să promovăm implementarea Agendei ONU pentru Dezvoltare Durabilă până în 2030, pentru realizarea unei dezvoltări globale mai puternice, mai ecologice și mai sănătoase.

Președintele Chinei a spus că așteaptă cu nerăbdare o discuție aprofundată și vibrantă sub tema „Formularea unui parteneriat de înaltă calitate și deschiderea unui nou capitol de cooperare” pentru a contribui împreună cu înțelepciune și idei la dezvoltarea de înaltă calitate a cooperării BRICS.

Sursă: Xinhua

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner