Președintele PSD, către Cîțu: Eu un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut vreodată

ciolacu

La dezbaterea bugetului din Parlament, președintele PSD Marcel Ciolacu i-a spus premierului Cîțu că un mincinos mai patologic decât el nu crede că a mai cunoscut vreodată. El a mai spus că bugetul este o rușine pentru România.

„Sunteți la guvernare de un an și jumătate în diverse formule, dumneavoastră fiind ministru de Finanțe pe timpul domnului Orban și acum prim-ministru. Știți și dumneavoastră, și șeful dumneavoastră, care este domnul Orban – domnule Orban, cred că sunteți ultimul brontozaur al politicii românești, de 30 de ani în politică la nivelul ăsta! Nu mai există în Parlamentul României niciun om politic cu vechimea dumneavoastră –, că nu a guvernat PSD România 30 de ani! Știți la fel de bine ca și mine că nu mai are niciun reprezentant în CA-urile statului român PSD în acest moment. Sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră! Ați avut grijă să-i schimbați pe toți, să-i puneți pe-ai dumneavoastră.

  • Am înțeles că PSD fură din buget. Eu mi-aduc aminte de Unifarm. Nu era PSD formațiunea politică ce ne-a ținut pe toți în case, în timp ce voi furați! Toate dosarele sunt la DNA. Chiar nu ți-e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Vezi cine stă în stânga ta și întreabă-l dacă a fost la OLAF săptămâna trecută să dea cu subsemnatul, prietenul tău de coaliție!

 

  • În schimb, domnule Cîțu, eu nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea – tocmai dumneavoastră, care vă războiați cu Al Capone! Vă spun direct: faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru, domnule Cîțu, este o infracțiune! Este o premieră absolută anexa bugetară 703. Nimeni, niciodată, în 30 de ani, nu și-a permis să vină cu o anexă direcționată doar pentru anumite formațiuni politice. Întotdeauna aceste lucruri s-au dezbătut în Parlament și s-au supus votului Parlamentului. Să construiești o listă-anexă trecută prin Guvernul României? Vrem și noi să știm criteriile pe care le-ați folosit și cine a justificat aceste alocări.

Nu ați avut bani de pensii, de alocații, pentru mineri, pentru profesori, în schimb ați avut 380 de milioane, iarăși, după ce anul trecut șeful dumneavoastră folosea aceeași metodă, ați avut bani să dați la PNL, USR și UDMR. Nimeni, niciodată, în politica românească nu și-a permis așa ceva! Asta este normalitatea promisă de președintele Klaus Iohannis pentru viitorul României! Cu ce sunt de vină locuitorii de la Botoșani, de la Vaslui, din jumătate din țară, din Mehedinți, Călărași, Gorj, Tulcea, Olt? Acei oameni nu plătesc taxe, domnule Cîțu?

Cum să pedepsiți oameni și administrații locale pentru că nu ați câștigat dumneavoastră acolo alegerile? Cine și-a permis până la dumneavoastră, domnule Cîțu, o astfel de abordare? Dacă nu le alocați bani, măcar nu-i mai puneți să plătească taxe! Vreți să plătim taxe și să alocați banii numai în județele în care ați câștigat dumneavoastră alegerile?”, a spus Ciolacu.