Președintele TSD: Am urmărit cu mâhnire imaginile de la Școala Politică a OFSD din acest weekend, în care colegele mele erau jignite și judecate pentru modul în care și-au ales ținutele

Petrea Gabriel TSD

Președintele TSD, Gabriel Petrea, a scris pe Facebook că el condamnă cu vehemență orice tip de violență, fie ea fizică, emoțională sau verbală.

„Am urmărit cu mâhnire imaginile de la Școala Politică a OFSD din acest weekend, în care colegele mele erau jignite și judecate pentru modul în care și-au ales ținutele pentru eveniment sau pentru faptul că sunt membre PSD. Cei care le hărțuiau și jigneau nu le cunoșteau, dar considerau că au tot dreptul să fie agresivi și violenți.

Sunt convins că niciun om de bun-simț nu apreciază acest tip de manifestare și îmi permit să fac un apel: haideți să încetăm cu jignirile și să nu mai folosim dreptul la liberă exprimare pentru a justifica violența!

Violența naște violență indiferent de modul în care se manifestă și, de cele mai multe ori, aceasta lasă răni adânci și de durată. Tolerarea unor astfel de comportamente duce la perpetuarea și „normalizarea” lor – iată de ce nu trebuie să rămânem indiferenți. Aici nu e vorba de PSD sau de politică partizană, ci de un fel de a funcționa în spațiul public pe care eu îl resping. Mărturisesc că m-aș fi așteptat să văd o reacție fermă din partea societății civile sau a organizațiilor de femei din opoziție.

Politica trebuie făcută cu argumente și cu fapte. Limbajul injurios și agresivitatea nu pot aduce #progres si nu fac decât să ne divizeze și mai mult ca societate.

Sper ca generația noastră să învețe din aceste manifestări verbale violente și să le condamne ori de câte ori ele apar”, a scris Petrea, pe Facebook.