Protestatarii de la Motru amenințați și nu prea!

EXCLUSIV

Protestatarii de la Motru amenințați și nu prea!

proteste motru

Tudor Dobrica, viceprimarul Municipiului Motru din județul Gorj aduce o serie de clarificări emoționante!

dobric

Zilele trecute, la fel ca în toată țara, și tinerii din municipiul Motru, județul Gorj au ieșit în stradă pentru a-și exprima frustările și a atrage atenția față de o clasă politică coruptă.În articolul din data de 6 noiembrie, am prezentat în totalitate, exact cum ne-a fost trimis, un comunicat din partea organizatorilor acelor proteste.În acel comunicat erau prezentate o serie de acuze, destul de grave,  adresate viceprimarului municipiului Motru, Tudor Dobrică.Cea mai gravă era legată de faptul că viceprimarul i-ar fi amenințat.Toate aceste acuze au fost demontate de viceprimar.În continuare vă vom prezenta elementele principale ale discuției telefonice pe care am avut-o în cursul acestei zile    (9 noiembrie).

Tudor Dobrică : ”Nu știu de ce au zis,ce au zis acești copii!?”

În cursul acestei zile, 9 noiembrie, am fost contactat telefonic de domnul Dobrică, viceprimarul acuzat că ar fi amenințat unul din liderii străzii,din Motru.După prezentările de rigoare a urmat un dialog, care mi s-a părut destul de sincer și foarte uman.

În primul rând mi-a atras atenția, în sens pozitiv, modul de adresare al viceprimarului.În tot timpul discuției nu a folosit termenul de protestatar ci un termen foarte uman –  ”acești copii”.Întrebat dacă au fost amenințați de către dumnealui, Tudor Dobrică a ținut neapărat să precizeze că el chiar a încercat să-i ajute să obțină autorizațiile de protest : ”Niciodată nu am amenințat și nu știu de ce au zis, ce au zis acești copii?!”

Protestatarii din Motru au fost, poate, influențați și de persoane cu interes politic!

protest motru2

Tot timpul viceprimarul, parcă încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat și cum a apărut în această poveste.Mai mult decât atât a făcut o referire care ne poate pune pe gânduri, declarând că ”e posibil ca acești copii să fi fost înfluențați și de persoane cu interes politic”

JOI, Dorin Hanu se întâlnește cu protestatarii din Motru

dobrica_hanu

Viceprimarul, Tudor Dobrică a făcut și un anunț foarte important, declarând că joi va exista o întâlnire între Primarul Hanu și reprezentanții protestatarilor din Motru.

”Probabil că joi va exista o întâlnire, la sediul primăriei din municipiul Motru, între primarul Hanu și reprezentanții protestatarilor.”

Dobrică a mai precizat că va încerca să clarifice o serie de aspecte negative și să înțeleagă de ce au zis ce au zis, vorbind direct față-n-față cu cei care l-au acuzat că i-ar fi amenințat.

Întrebat de ce nu a dat un comunicat sau de ce nu a făcut vreo plângere pentru calomnie față de cei care au spus că i-a amenințat, Tudor Dobrică ne-a spus că nu vrea să inflameze lucrurile și niciodată nu o să le facă probleme unor copii, chiar dacă familia este într-o stare de șoc.

Noi, ca și agenție de știri, chiar dacă nu dorim să comentăm sau să interpretăm aceste evenimente, limitându-ne doar la a prezenta declarațiile și faptele părților implicate în acest caz vă dăm un sfat : așezați-vă la masă și discutați, negociați în liniște!

     Negocierea este o discuție între doi sau mai mulți parteneri care încearcă prin acest proces de comunicare să rezolve conflicte de interese existente între ei. Este o comunicare interpersonală sau intergrup care are loc pentru că o decizie afectează și alte părți sau pentru că este nevoie de rezolvarea unei dispute. Este un proces dificil care necesită insușirea unor tactici bine definite și abilități de comunicare.

Noroc bun!

Iulian Ionescu