marți, iunie 28, 2022

PSD a prezentat bugetul alternativ pe anul 2021

Conducerea PSD a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, bugetul alternativ pe anul 2021, prin care se dovedește că „Guvernul minte„.

Documentul, prezentat de liderul PSD, Marcel Ciolacu și parlamentarii Alexandru Rafila, Radu Oprea și Marius Budăi, propune un deficit de 7,26%, o creştere economică de 4%, în conformitate cu recomandările instituțiilor europene și are ca obiective principale stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, revenirea economic, colectarea de bani mai mulţi la buget, stimularea muncii şi creşterea veniturilor angajaţilor cu salarii micii şi medii. PSD mai propune facilităţi pentru firmele care măresc substanţial veniturile angajaţilor, un pachet de stimuli pentru creşterea natalităţii, programe pentru siguranţa locurilor de muncă, un program de relansare a producţiei „fabricat în România.

„Este pentru prima oară în cei 30 de ani când partidul de opoziţie vine în faţa presei şi a cetăţenilor cu o propunere de buget alternativ. (…) Noi am făcut un buget pentru oameni, nu pentru clientela politică, pentru viaţa românilor, pentru sănătatea lor, pentru educaţia copiilor lor, pentru creşterea nivelului de trai şi pentru a ajuta firmele să treacă prin această criză. Ţinta principală a bugetului alternativ este de a veni cu venituri de 374 de miliarde din construcţia PIB-ului României. Astăzi mai este o premieră: pentru prima oară în ultimii 30 de ani, până pe data de 25 ianuarie, nu a fost publicată execuţia bugetară a anului anterior, pe 2020. Deja s-a depăşit legea cu două zile de către tandemul Cîţu – Orban. Tandemul Cîţu – Orban şi-a propus în anul 2020 venituri de 360 de miliarde şi au realizat 322 de miliarde. Evident, prioritatea zero rămâne în acest an combaterea pandemiei şi a crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2„, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că intrăm cu un „deficit istoric„ din anul 2020 de 130 de miliarde lei, în timp ce datoria publică a României în acest moment este 100 de miliarde de euro.

„PSD a lăsat, când a plecat de la guvernare, în 2019, arierate de 21 de miliarde. În acest moment, au arierate de 33 de miliarde pe 2020. (…) Trebuie să reducem deficitul bugetar uriaş pe care l-a făcut Cîţu în 2020, respectiv 9,9%. Dacă ţinem cont de Comisia Europeană şi de scrisoarea adresată domnului Cîţu de către Comisia Europeană, din cei 9,9%, 1% a alocat pentru combaterea COVID şi stimuli în economie. Suntem pe ultimul loc din Uniunea Europeană şi pe bună dreptate şi Comisia Europeană şi noi politicienii şi românii întrebăm de ce avem o diferenţă de deficit de 8,9%. Venim cu o propunere cu un deficit de 7,26% şi cu o creştere economică de 4%„, a precizat Ciolacu.

El a adăugat că guvernul Cîţu va veni cu un deficit de 7% şi cu o creştere economică de 4,3%. „Cu alte cuvinte, va continua să ne mintă pe toţi”, a spus Ciolacu.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner