vineri, mai 20, 2022

PSD a ratat șansa de a corecta salarizarea umilitoare a dascălillor

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză coaliția de guvernarea PSD-ALDE de faptul că au compromis corectarea umilințelor la care i-au supus pe dascăli prin Legea salarizării. La Comisia pentru muncă, deputații PSD mi-au spus că nu le pasă dacă dascălii abandonează școala și pleacă și ei din țară. Niciodată nu m-am simțit atât de intrigat văzând atitudinea cinică a majorității și a Guvernului:

„Cea mai bună, cea mai valoroasă şi cea mai eficientă investiţie pe care o poate face un stat este de departe investiţia în educaţie. Investiţia în educaţie nu doar că asigură un viitor luminos şi liniştit, dar şi unul prosper. Nu sunt eu primul care a constatat faptul că 1 leu investit astăzi în educaţie înseamnă foarte mulţi lei în buzunarul statului, în viitor, pentru că omul educat îşi găseşte un loc de muncă mult mai uşor, nu are nevoie de asistenţa socială a statului şi, mai mult decât atât, generează valoare adăugată pe tot parcursul vieţii sale.

  • Îmi este ruşine să constat faptul că, până şi în bezna oribilă a comunismului, în România se construiau şcoli, grădiniţe, iar copiii mergeau aproape toţi la şcoală. Infrastructura şcolară ajunsese şi în mijlocul câmpiei, şi în mijlocul pădurilor, şi chiar la poalele munţilor.

Cum Dumnezeu să nu-şi piardă românii încrederea în regimul democratic şi în economia de piaţă, atâta vreme cât în ultimii 28 de ani s-au închis şcoli pe bandă rulantă, nu s-au făcut deloc investiţii, 2 din zece copii nu mai ajung deloc la şcoală, 4 din 10 copii nu ajung să finalizeze studiile obligatorii, ci le abandonează pe parcurs, iar aproape 1 din 2 dascăli a părăsit învăţământul din cauza lefurilor de mizerie şi fac acum munca de jos prin statele europene. Şi, de parcă nu ar fi tot acest peisaj complet, aflăm cu stupoare că tot mai mulţi tineri români nu mai au încredere în ţara lor. Nu vor să mai înveţe aici, nu vor să mai muncească aici, nu vor să mai aibă un viitor construit în România, motiv pentru care numărul celor care părăsesc ţara, nu s-a diminuat nici măcar în anul în care Guvernul se lăuda că este tigrul Europei la creştere economică.

  • Liderii PSD-ALDE, în frunte cu propagandistul-şef Liviu Dragnea, i-au minţit cu nerușinare pe dascăli cu majorări semnificative de salarii atunci când vor veni ei la guvernare. Au venit la guvernare din anul 2016, dar salariile uriaşe promise nu au venit şi se pare că nu vor veni niciodată. Nu au venit până acum pentru că Dragnea şi Olguța Vasilescu nu au avut tăria să recunoască faptul că i-au minţit pe oameni.

Citește și

Relațiile româno-emirateze, consolidate printr-un forum economic

racuci ecopolitic.roSalarii mari nu vor veni nici în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, pentru că PSD şi ALDE i-au umilit pe dascăli prin grila de salarizare impusă în Legea salarizării. Sub salariile dascălilor nu mai rămân decât muncitorii necalificati! Da! Aceasta este diferenţa între ceea ce au promis şi ceea ce au oferit în realitate. Iniţial am crezut că salarizarea atât de umilitoare pentru dascăli este rodul vreunei scăpări a doamnei Olguţa Vasilescu. Este şi motivul pentru care am lucrat câteva zile şi am propus amendamente la o ordonanţă care ar fi trebuit să mai îndrepte din nedreptăţile Legii salarizării. Aş fi aşteptat ca parlamentarii PSD şi ALDE să recunoască faptul că au greşit, să voteze pentru creşteri salariale consistente pentru dascăli şi să îşi certe ministrul pentru punerea în pericol a evaluărilor naţionale şi chiar a examenului de bacalaureat. La Comisia pentru muncă, cei din PSD și ALDE nici măcar nu au vrut să audă despre salarii mai mari pentru dascăli! Au zis la unison că nu-i interesează dacă și aceștia pleacă din școală și chiar din țară! Poate că asta își dorește PSD și ALDE! Să plecăm cu toții din România și să-i lăsăm doar pe ei în țară.

  • Văzând cum s-au comportat toţi cei care conduc astăzi destinele României, am înţeles faptul că umilirea dascălilor nu a fost nicidecum o scăpare, ci atitudinea lor faţă de viitorul României. Acum şi astăzi îi înţeleg pe deplin pe tinerii care pleacă din ţară. Într-o Românie condusă de PSD mai bine de 22 de ani din cei 28 care au trecut de la Revoluţie, ţara şi populaţia sunt tot mai departe de visul european, pentru că lupul PSD nu şi-a schimbat nici părul şi nici năravul.
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner