Reacții de ULTIMA ORĂ / Lideri PSD: Preşedintele nu ştie decât să blocheze; Vom folosi mijloacele legale pe care le avem la dispoziție

Președintele care nu știe decât să blocheze, iar interesele românilor nu există pentru domnia sa, a reacţionat joi deputatul Doina Pană, într-o postare pe Facebook.

„Și-a propus cu orice preț să împiedice PSD să realizeze programul de guvernare, ținta principală fiind ca PSD să nu facă investițiile la nivel local, prin Ministerul Dezvoltării.

doina panaCe dacă românii vor asfalt, apă, canalizare, școli și grădinițe? Să-și pună pofta-n cui, pe domnia sa îl încurcă în obținerea unui nou mandat!”, a susţinut vicepreședintele PSD, Doina Pană, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pentru a treia oară că o respinge pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a arătat, la rândul său, că ”astăzi am avut parte de un nou episod din lupta absurda a Presedintelui Iohannis cu Guvernul Romaniei si asta la numai o zi de la o noua tentativa a Premierului Dancila de a avea un dialog inter-institutional corect si civilizat cu seful statului”.

mihai fifor„Președintele Iohannis a dat dovadă astăzi de un comportament iesit din orice norma constitutionala, în care nu mai ține cont de nicio regulă și nici măcar de interesele celor care l-au votat. Domnul Iohannis tratează România ca pe propria moșie, iar Constituția ca pe o maculatură. Din pacate, in toti acesti ani, presedintele statului nu a fost capabil să propună nimic constructiv acestei țări. A blocat tot ce a încercat să facă PSD la Guvernare, fără să îi pese că în acest fel lovește și în cetățeni. Este condus doar de frustrările și ambițiile personale, iar rezultatul este blocada permanentizata asupra Guvernului. Acesta este motivul pentru care, din pacate, va rămâne în istorie drept „Președintele-Bețe-n-Roate””, a scris Fifor pe Facebook.

  • Potrivit acestuia, preşedintele Iohannis „a transformat, pur și simplu, România într-un câmp de luptă politică, în care vrea să își creeze avantaje electorale”.

„Nu cred ca mai este vreun dubiu că presedintele Iohannis și-a propus să împiedice cu orice preț PSD să-si realizeze programul de guvernare. Ținta principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea este atacat Ministerul Dezvoltării Regionale, in defavoarea comunitatilor locale care au nevoie urgenta de investitii. Domnul Iohannis stie că dacă PSD va scoate satele României din noroi, nu va avea nicio șansă la alegerile prezidențiale din această iarnă. Acesta este motivul pentru care tot ce face este în cheie electorală. Nu îl interesează deloc că cetățenii care vor asfalt, apă, canalizare, școli sau grădinițe vor trebui să mai aștepte din cauza acestei „topaieli” constitutionale.

  • PSD nu poate accepta așa ceva. Am avut răbdarea și am încercat de fiecare dată să găsim o cale de dialog instituțional, în favoarea cetățenilor. Această etapă s-a încheiat. Vom trece la folosirea mijloacelor legale pe care le avem la dispoziție pentru a-l determina pe președinte să își facă treaba pe care o are și să termine cu aventurile politice”, a anunţat Mihai Fifor.

Şi Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a condamnat „vehement” respingerea pentru a treia oară a numirii Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării de către Klaus Iohannis și atrage atenția că președintele creează precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România prin ignorarea repetată a normelor constituționale.

Dan nica”Iresponsabilitatea președintelui Iohannis atinge cota de avarie. Toate acțiunile sale din ultima perioadă au mize strict electorale, intrând în conflict flagrant cu normele constituționale. În afară de a crea precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România, președintele nu a făcut nimic pentru țara noastră. A blocat constant guvernarea, ignorând temele importante ale României, fiind motivat doar de frustrările și ambițiile personale. Singura moștenire pe care o lasă istoriei va fi porecla de „Președintele-Bețe-n-Roate”, arată Dan Nica, într-un comunicat transmis presei.

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că nu există nimic imoral în prestația Olguței Vasilescu în calitate de ministru al muncii.

”Tot ce a făcut Olguța Vasilescu a făcut-o în interesul cetățenilor, iar acest lucru nu poate fi niciodată imoral.

În plus, Olguța Vasilescu a fost numită ministru în funcție cu semnătura aceluiași președinte. Toate motivele pe care le invocă în respingerea de acum puteau fi invocate și atunci. Nu le-a invocat atunci pentru că nu sunt reale. Ne este tuturor foarte clar că Iohannis și-a propus să împiedice cu orice mijloace îndeplinirea programului de guvernare al PSD. Ținta sa principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea blochează Ministerul Dezvoltării Regionale”, mai arată Nica.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare