Scurtmetrajul de weekend: ”Orban, proiectele(PSD) și ardelenii”

Iulian Ionescu editorial

Astăzi, după o îndelungată analiză, am zis că este momentul să-mi dau și cu părerea despre unele știri, nu numai să le scriu.M-am decis să scriu câteva rânduri despre principalul personaj politic al zilelor noastre, mai ales din acest weekend – domnul premier Orban.

Știrea de la care pornesc este legată de vizita de lucru a șefului Guvernului PNL în Ardeal, în județul Bihor și mai ales cea din municipiul Oradea.

  • Ce credeți că a vizitat premierul Orban în Bihor, ceea ce nu a apărut în știrile legate de aceste vizite de lucru?

Răspuns: Exact proiectele PSD pentru Oradea și Bihor…o să le detaliem imediat.

Legat de vizitele de lucru ale lui Orban prin Ardeal, nu știu de ce, mi-a venit în minte un film românesc din 1978, regizat de Dan Pița, ”Profetul, aurul și ardelenii”.

În mica descriere a filmului, dezavuez anticipat orice asociere cu personajul meu de astăzi, domnul premier Orban.

”În anul 1874, din cauza sărăciei existente în Transilvania, Ion Brad (Ovidiu Iuliu Moldovan) din Poplaca a emigrat în America. La început el a făcut de toate: a fost salahor, hamal, vânător, vânzător în prăvălie și cowboy.

După o perioadă de patru ani petrecută în America, pe când se afla în Texas, Ion a auzit că în statul Utah s-a găsit aur și a plecat într-acolo, împreună cu mai mulți oameni”, sursa wikipedia.org

Trecând de la film la realitatea zilelor noastre, să revenim la proiectele la care a mers Orban și să completăm știrea cu detalii legate de cine, cand și cum s-au făcut sau le-au adus în stadiul actual:

”1. Orban a făcut o plimbare pe tronsonul de autostradă contractat și executat în mare parte în mandatul PSD și a semnat al doilea tronson licitat de PSD. Semnarea nu s-a putut realiza din cauza contestațiilor pentru acel tronson pentru care au semnat ei acum.

Orban vizită la Sala Polivalenta Oradea
Foto: gov.ro

2. A vizitat Sala Polivalentă care din nou a fost promovată de guvernul PSD, șantier criticat de Bolojan anul trecut din lipsă de activitate pe șantier. Astăzi sunt mulțumiți de acel 45% grad de realizare, deși 3 ani a durat până când Primăria Oradea a reușit stabilirea amplasamentului pentru noua sală, altfel aceasta putea fi gata până azi!”, cum a precizat cineva informat din zonă.

Nicio vorbă, nici care cumva să știe sau să audă cineva că poate și ceilalți au avut o mică…mică…contribuție.

PS

inceput basescu și finalizat oprescuPână și fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, care-l ura la propriu și la figurat pe predecesorul său Traian Băsescu, a spus tot timpul și chiar a rămas scris la inaugurare că Pasajul Basarab a fost un proiect – ”Început de Băsescu și finalizat de Oprescu!”

 

Autor: Iulian Ionescu