marți, august 9, 2022

Se vinde o parte din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul

Potrivit profit.ro, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din subordinea Ministerului Justiției, a inițiat procedura de reutilizare a unui teren de 12,7 hectare din nordul Bucureștiului, parte a Fermei Regale Băneasa, care a fost confiscat de la omul de afaceri Remus Truică și Prințul Paul al României. Procurorii susțin că terenul retrocedat ar fi fost subevaluat de 5 ori, deși se află într-una dintre cele mai râvnite zone de pe harta imobiliară a Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Cel mai valoros teren, parte a fostei Ferme Regale Băneasa, are o suprafață de 127.138 de metri pătrați și, după confiscare, a fost evaluat la 35 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Terenul, din zona Sisești, a constituit baza dosarului penal denumit Ferma Băneasa. Procurorii au acuzat că Paul al României, Remus Truică și asociații acestora ar fi reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzând un prejudiciu în dauna statului român de 9,5 milioane euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, prejudiciu în dauna statului de 135 de milioane de euro.

Terenul este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, în care se pregătește construcția a mii de apartamente și unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. Doar în zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner