Șeful DIICOT după ce Iohannis i-a cerut să plece: Demisia ar putea fi expresia unui om laș. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa

Procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă spune că demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta „expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate”, iar în cazul său nu se va întâmpla așa.

„Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient”, a spus Bănilă, printr-un comunicat.

Presedintele Iohannis ii cere demisia sefului DIICOT si sustine ca `abia asteapta` sa treaca motiunea de cenzura

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare