duminică, iunie 26, 2022

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret acuză că nu au fost plătite salariile subordonatelor Ministerului Sportului

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret  spune că în Ministerul Tineretului este haos generalizat şi incertitudine la toate nivelurile. Nu au fost virate bugetele necesare către subordonate şi, drept urmare, nu s-au plătit salariile angajaţilor.

Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Casele de Cultură ale Studenţilor, Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei şi alte unităţi din subordinea ministerului au fost în imposibilitatea de a achita salariile la termenul legal, în data de 14 ianuarie.

SNST a primit telefoane şi mesaje de la membrii din toată ţara, oamenii sunt revoltaţi pentru că s-au dus acasă în ziua de leafă fără niciun ban. Cei care muncesc în Sport şi Tineret au cele mai mici venituri din sistemul bugetar, trăiesc din aceste salarii împreună cu familiile lor şi aşteaptă ziua de salariu cu calcule făcute pentru fiecare factură. Tocmai ei sunt privaţi de acest drept pentru care muncesc lună de lună.

Sindicatul a solicitat răspunsuri de la factorii decidenţi şi a notificat conducerea ministerului pentru plata imediată a salariilor restante.

„Toţi cei care au salarii mari şi venituri din mai multe locuri nu vor putea înţelege de ce este atât de gravă neplata salariilor pentru noi, cei care muncim pentru cea mai mică remuneraţie lunară şi nu avem alte surse de câştig. Nici măcar nu ne-au anunţat că nu vom primi salariul şi cât timp va dura această întârziere.”

SNST mai spune că nu va accepta ca incompetenţa şi nepăsarea conducerii Ministerului Sportului să lase sute de angajaţi fără salarii tocmai acum, în aceste zile geroase, în care plata facturilor la curent şi gaze este subiectul principal. Ne simţim trădaţi şi abandonaţi de ministrul Novak, care ne-a lăsat fără salarii în mijlocul iernii, pre(a)ocupat cu vizitele în străinătate şi prea puţin aplecat asupra obligaţiilor pe care le are în calitate de ordonator principal.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită sprijinul organizaţiilor sindicale la care este afiliat, Federaţia Publisind şi Blocul Naţional Sindical, pentru a face demersurile necesare deblocării situaţiei create şi plata imediată a salariilor restante din Sport şi Tineret.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner