ULTIMA ORĂ / Barna, acuzații la adresa Comisiei Europene: nimeni de la Bruxelles nu stă să facă verificări de mare profunzime

barna realitatea tv

În urmă cu câteva minute, șeful USR, Dan Barna, a lansat o serie acuze, voalate sau mai puțin voalate, la adresa conducerii Comisiei Europene, acuzând o selecție superficiala a candidaților propuși de țările membre pentru a ocupa funcțiile de Comisari.

  • ”Nu vă imaginați că stă cineva la nivel european să facă verificări de mare profunzime la propunerile statelor membre.”, a afirmat Dan Barna la Realitatea TV.

Dan Barna a continuat cu acuzele și insinuările la adresa CE, susținând că ”dacă premierul unui stat insistă pe un candidat, președintele Comisiei Europene spune că ok, să-l propunem…”, chiar dacă jurnalista Denise Rifai i-a atras atenția că ”Nu există așa ceva!”, subliniind că Ursula von der Leyen, președintele CE, ar risca să-și pice întregul cabinet de comisari în fața Parlamentului European dacă ar fi așa cum descrie el.

Întrebat dacă n-au fost verificări suplimentare la Bruxelles în ceea ce o privește Rovana Plumb, Dan Barna a susținut că au fost ”mai mult obiecțiuni transmise doamnei premier, care a insistat cu doamna Plumb”. 

”Nu vă imaginați că stă cineva la nivel european să facă verificări de mare profunzime la propunerile statelor membre. Dacă statul membru insistă că acela e candidatul lui, zice ok, ăsta e portofoliul, îl propunem votului” a mai afirmat Dan Barna.