ULTIMĂ ORĂ / Deputata Beatrice Tudor anunță că Ministerul Culturii a elaborat deja proiectul de Hotărâre pentru restituirea donațiilor pentru „Cumințenia Pământului”

cumintenia-pamantului

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor și secretar al Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților afirmă că Ministerul Culturii și Identității Naționale a elaborat deja proiectul de Hotărâre care stabilește măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani care au fost donate de către publicul român pentru sculptura “Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși.

Astfel, citând răspunsul la o interpelare formulată de deputat către Ministerul Culturii, Beatrice Tudor explică și care sunt pașii ce mai trebuie urmați: “Proiectul de Hotărâre este elaborat de către Ministerul Culturii și se află în prezent pe circuitul interministerial de avizare. După ce se va parcurge această etapă, el va fi supus adoptării de către Guvernul României, iar după adoptare se vor putea restitui banii în mod efectiv către cei care au donat”.

Tudor BeatriceBeatrice Tudor susține că Ministerul Culturii a transmis, astfel, o veste bună, afirmând că mulți români se întrebau ce se va întâmpla cu banii care fuseseră donați pentru achiziționarea de către statul român a “Cumințeniei Pământului”, proiect pe care l-a declarat drept un uriaș gest de PR al Guvernării Cioloș.

“Guvernarea Cioloș a vrut un proiect uriaș de PR și l-a găsit tocmai în <<Cumințenia Pământului>>. Proiectul a eșuat lamentabil și singurii care au avut ceva de câștigat au fost tot tehnocrații, care ba au lansat o emisiune de obligațiuni, ba au încercat să-l speculeze electoral, dar totul s-a năruit. Este bine că Ministerul Culturii are pregătite documentele în baza cărora poate să le restituie banii românilor”, a mai declarat deputatul PSD de București.