ULTIMĂ ORĂ/ Tirurile care ies din țară pe la Giurgiu stau la o coadă de 5 km

sursa foto: Unsplash

Tirurile care aleg ieşirea din România spre Bulgaria prin punctul de frontieră de la Giurgiu formează, marţi la prânz, o coadă de aproximativ cinci kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 şi au de aşteptat în jur de 90 de minute până la efectuarea controlului de frontieră, potrivit Agerpres.

„În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.160 camioane, 987 autoturisme şi 4.972 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.261 camioane, 755 autoturisme şi 3.810 de persoane. Controlul este efectuat atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe sensul de intrare, pe patru artere de circulaţie destinate turismelor şi pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară, respectiv, pe patru artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară, pentru camioane”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Astfel, pentru autocamioane este înregistrat un timp de control a documentelor la frontieră pe sensul de ieşire din ţară de 90 de minute şi de 40 de minute pe sensul de intrare în ţară, timpul de aşteptare ridicat fiind înregistrat ca urmare a numărului mare de tiruri prezente pentru tranzit prin PTF Giurgiu.

Pentru autoturisme turisme este înregistrat un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de zece minute pe ambele sensuri de deplasare.