vineri, ianuarie 21, 2022

ULTIMĂ ORĂ / Viorica Dăncilă a anunțat deciziile IMPORTANTE luate în CEX-ul PSD: Ana Birchall remaniată de la Justiție – înlocuită de judecătoarea Dana Gârbovan, Fifor – ministru la Interne și Iulian Iancu – vicepremier

După ședința Comitetului Executiv al PSD, prim-ministrul Viorica Dancilă, preşedinte PSD, a anunţat că, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), judecătoarea Dana Gârbovan.

  • Mihai Fifor a fost nominalizat pentru a prelua portofoliul ministerului de Interne, după ce a deţinut interimar această funcţie iar Deputatul PSD Iulian Iancu a fost propus pentru funcţia de vicepremier pentru pentru probleme economice

Dăncilă a explicat decizia de a o remania pe Ana Birchall de la Ministerul Justiţiei şi de a o propune pe Dana Gârbovan, precizând că îşi doreşte o persoană care a lucrat alături de magistraţi şi nu este înregimentată politic.

„Bineînţeles că am discutat cu doamna Gârbovan, nu puteam să fac o propunere fără să discut cu domnia sa. Am rugat-o să vină în această funcţie având în vedere experienţa domniei sale şi respectul de care se bucură în domeniul Justiţiei. (…) Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul în care lucrează magistraţii, care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent şi nu am mai vrut să fie cineva înregimentat politic”, a declarat Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Premierul a afirmat că i-a mulţumit Anei Birchall pentru activitatea depusă, într-o discuţie purtată înaintea şedinţei PSD.

  • Întrebată dacă are informaţii conform cărora Birchall s-ar afla în acest moment la Palatul Cotroceni, Dăncilă a negat, dar a adăugat că este „foarte grav”, dacă este adevărat.

„Este membru al PSD şi problemele le rezolvăm în interiorul partidului. I-am explicat doamnei Ana Birchall că vreau să fac această nominalizare la Ministerul Justiţiei pentru că vreau pe cineva din rândul magistraţilor, care nu e înregimentat politic, tocmai pentru a avea certitudinea că există o bună conlucrare şi că vom putea obţine consens pe toate deciziile referitoare la justiţie”, a transmis Viorica Dăncilă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner