luni, octombrie 2, 2023

USR acuză un „abuz rușinos al PSD în Parlament”, după ce s-a respins constituirea unei comisii de anchetă a OUG 114

USR condamnă decizia de a respinge înființarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la OUG 114.

“Domnul Iordache a propus respingerea comisiei de anchetă pe motive procedurale efectiv stupide și deputații ALDE și PSD au votat pentru respingerea comisiei de anchetă. Nu ne vom lăsa bătuți. Vom redepune această comisie de anchetă pentru ca ea să revină în plenul Camerei Deputaților.

Credem că au făcut acest lucru pentru că le este teamă ca adevărul să iasă la iveală, anume, cine sunt de fapt adevărații beneficiari ai OUG 114. În motivarea pentru înființarea comisiei am arătat că inițial această ordonanță a fost dată cu dedicație pentru consumatorii industriali precum Ioan Niculae, un apropiat al PSD, și totodată că acest OUG ar fi fost dată pentru anumite companii furnizoare de gaze naturale”, a declarat deputatul Cristina Prună.

USR mai consideră că se impune o anchetă parlamentară ținând cont de caracterul excepțional și de impactul economico-social al măsurilor reglementare de OUG 114/2018, de pericolul iminent al distorsionării pieței de electricitate și de gaze naturale, fapt evidențiat și de notificarea pe care Comisia Europeană a adresat-o Guvernului României în data de 7 martie 2019.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner