USR: Cătălin Predoiu nu mai poate fi ministru al Justiției, pur și simplu nu realizează gravitatea declarațiilor sale, care afectează independența justiției

Invitat de USR la Ora Guvernului, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu a răspuns la niciuna dintre întrebările senatorilor USR Simona Spătaru și Radu Mihail referitoare la circumstanțele în care a aflat despre soluția de achitare a lui Dan Hosu, deși aceasta urma să se pronunțe abia trei săptămâni mai târziu, acuză Uniunea Salvați România.

„Când și unde au avut loc întâlnirile cu «sursele neoficiale»; care sunt «sursele neoficiale» care l-au informat despre hotărârea instanței; cu cine verifică ministrul Justiției informațiile privind sentințele din dosare aflate pe rolul instanțelor; cine sunt acești neoficiali cu care verifică sentințele; are voie ministrul Justiției să cerceteze cum se pronunță o instanță?” – întrebări puse de senatorii USR și la care ministrul Predoiu nu a vrut să răspundă.

Senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, consideră că ce a făcut Cătălin Predoiu nu e o simplă eroare, ci este un motiv de demisie, în condițiile în care nu este prima oară când acesta a arătat că are informații despre felul în care sunt instrumentate și soluționate dosare: dosarul 10 august, dosarul «cazul Kovesi» fiind doar două exemple.

„Azi, domnul Predoiu ne-a spus încă o dată că a vorbit la trecut despre ceva ce urma să se petreacă în viitor: a vorbit la trecut despre o sentință ce urma să apară peste 3 săptămâni. Cătălin Predoiu a demonstrat din nou că NU este ministrul Justiției, ci este un ministru al corupției într-un guvern al sărăciei”, a spus Radu Mihail.

USR consideră că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu mai prezintă suficiente garanții morale care să-l îndreptățească să înceapă, săptămâna viitoare, selecția candidaților pentru conducerea DNA sau DIICOT și că singurul lucru moral pe care ar putea să-l facă ar fi să-și dea demisia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare