Victor Negrescu (PSD): Consiliul European poate să discute despre aderarea României la Schengen/Ar fio greşeală să nu menţinem subiectul

Consiliul European poate, conform Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene, să discute despre aderarea României la spațiul Schengen la solicitarea țării noastre, cu acordul Președintelui Consiliului European și a Președinției Consiliului UE, a afirmateuroparlamentarul PSD Victor Negrescu, într-o postare pe pagina oficială a PSD.

„Consiliul European oferă Uniunii, conform articolul 15 din TFUE, impulsurile necesare dezvoltării acesteia și îi definește orientările și prioritățile politice generale. La nivelul acestei instituții se poate evidenția faptul că veto-ul dreptei din Austria și a celor de centru-dreapta din Olanda pune în pericol unitatea și solidaritatea europeană a statelor membre, atât de necesare având în vedere crizele pe care le traversăm și războiul ilegal declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. În contextul în care Consiliul European este un for în care deciziile se iau consensual, putem pune presiune pe Cancelarul austriac, să subliniem faptul că prin decizia sa a izolat Austria și, totodată, să solicităm convocarea unui Consiliu de Justiție și Afaceri Interne extraordinar, așa cum a propus Președinția cehă la Consiliul UE, sau să obținem un calendar ferm de aderare pentru anul viitor”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Victor Negrescu a declarat că „ar fi greșit să nu menținem subiectul pe agenda europeană”.

„Ar fi greșit să nu menținem subiectul pe agenda europeană pentru că dacă nu o facem noi, nu are cine să o facă. Evident, fără populisme sau acțiuni extreme, ci cu profesionalism și cu demersuri instituționale în acord cu regulamentele europene, pentru a arăta, încă o dată, că România este un membru responsabil al Uniunii Europene și poate asigura securitatea și dezvoltarea acesteia”, a conchis social-democratul.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare