Viorica Dăncilă: Scăderea ratingului de ţară, din cauza ineficienţei actualei guvernări

dancila guvern

Scăderea ratingului de țară pentru România e doar parțial generată de criza coronavirusului, cealaltă problemă fiind ineficiența actualei guvernări, a afirmat sâmbătă fostul premier Viorica Dăncilă.

În mod evident, managementul economic al Guvernului PNL nu convinge piețele financiare și agențiile de rating, iar acest lucru se va traduce prin împrumuturi mai scumpe pentru țară și ezitări mai mari din partea investitorilor străini”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Fostul premier a adăugat că, pentru ca lucrurile să fie și mai rele, în loc ca decizia Moody’s să fie privită cu preocupare, guvernanții noștri o întâmpină cu un triumfalism penibil.

Nu, domnule Cîțu, agenția de rating Moody’s nu confirmă deloc că prioritățile și măsurile dumneavoastră sunt „corecte și responsabile”. Ea confirmă că România are probleme economice serioase, iar reacția dvs. confirmă că PNL nu tratează cu seriozitate aceste probleme. Încă vreo câteva „victorii” similare și puneți pe butuci toată economia!”, a motivat Viorica Dăncilă.