ACUZAȚII GRAVE / Viktor Orban, la congresul FIDESZ: UE să nu mai finanţeze acţiunile ascunse împotriva guvernelor din Europa Centrală – responsabile și de “problemele de guvernare” din România

viktor orban fidesz

Premierul ungar, Viktor Orban, a fost reales duminică preşedinte al partidului Fidesz, partidul care a câștigat alegerile din Ungaria, informează MTI.

  • Într-un discurs în faţa colegilor de partid, Orban a afirmat că trebuie încetate şi acţiunile ascunse îndreptate împotriva guvernelor din Europa Centrală, că nu pot ei să aducă la putere partidele politice preferate prin astfel de mijloace.

Bugetul UE nu este conceput pentru a finanţa grupările, mass-media şi imigranţii care servesc scopurile acestora, şi nici să pregătească organizatori de proteste şi activişti, a punctat premierul Ungariei.

viktor orban ungariaCa exemplu, Orbán a menţionat că, în opinia sa, aceştia se fac responsabili atât de instabilitatea politica internă din Macedonia, cât şi de “problemele de guvernare” din România.

Stânga internaţională, reţelele liberale de la Washington şi de la Bruxelles, incorporate în politica internaţională, reprezintă cel mai mare pericol asupra vieţii liniştite a Europei Centrale, “trebuie să ne confruntăm cu trucuri politice şi zeci de reţele de
fake news”, a declarat, specificând, totodată, cât de corect a fost faptul că “lui Timmermans, mandatarul lui Soros i s-a luat fotoliul de preşedinte al Comisiei Europene”.

La al 28-lea congres al partidului de guvernământ Fidesz din Ungaria, au fost reconfirmaţi în funcţii vicepreşedinţii Katalin Novak, Gabor Kubatov şi Szilard Nemeth, iar Lajos Kosa a fost ales în conducere în locul lui Gergely Gulyaş, şeful cancelariei prim-ministrului.

Congresul Fidesz de la Budapesta are loc cu două săptămâni înaintea alegerilor locale programate în Ungaria pe 13 octombrie.

Sursa: MTI