Cerere EXPLOZIVĂ a Curții de Apel București în dosarul colonelului SRI, Daniel DRAGOMIR / Secția pentru investigarea magistratilor – SESIZATĂ – fata de un procuror militar DNA, pentru obstructionarea justitiei, si fata de un judecator, pentru abuz in serviciu si fals intelectual

Conform luju.ro, Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie fata de procurorul militrar DNA Mihai Gheorghe in vederea efectuarii urmaririi penale pentru obstructionarea justitiei si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu in vederea efecturarii urmaririi penale fata de abuz in serviciu si fals intelectual.

Daniel DragomirDecizia a fost luata la termenul din 14 noiembrie 2018 de catre judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita, cei care judeca dosarul colonelului Daniel Dragomir (foto), dosar in care ofiterul SRI a fost trimis in judecata de DNA, dar achitat la fond pentru toate pretinsele acuzatii de coruptie pentru care a fost tinut in arest preventiv 192 de zile, primind in schimb o condamnare cu chiu, cu vai la 1 an cu suspendare pentru participatie improrie la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

”Sesizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie vine dupa ce Daniel Dragomir, a facut o dezvaluire de proportii.

minuta_dragomirMai exact, Dragomir a devoalat faptul ca procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi mintit judecatorul fondului, Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti. Procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi refuzat sa ii puna la dispozitie judecatorului Balanescu o serie de documente pe care acesta le ceruse, pe motiv ca nu le-ar detine, documente care in realitate se aflau la DNA inca dinainte de arestarea colonelului SRI .

In ceea ce-l priveste pe judecatorul Florin Purigiu, Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in conditiile in care acesta a intrat in completul investit cu judecarea apelului din dosarul lui Dragomir, desi el fusese tocmai cel care emisese autorizatiile de interceptare, filaj si supraveghere fata de colonelul SRI si sotia acestuia.

Purigiu a intrat in dosar in mai multe termene, facand intr-un final cerere de abtinere, in martie 2018.

Oricum, judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita merita felicitati pentru hotararea de sesizare a Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. Este practic prima instanta care trimite catre noua sectie un caz cu posibile infractiuni comise de magistrati in instrumentarea si solutionarea unui dosar.” au precizat cei de la luju.ro

Citiți tot articolul AICI

sursa: luju.ro