Ciolacu, mesaj pentru ministrul ”dezastru, zero” Ghinea: Încă mai eşti în Guvernul României?! Când toată lumea îţi spune că eşti un dezastru naţional, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!

Ghinea Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a i-a transmis, vineri, ministrului Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să renunţe la funcţie, întrebându-se retoric: ”Încă mai eşti în Guvernul României?!Când toată lumea îţi spune că eşti un dezastru naţional, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!”

Totodată, Ciolacu a precizat că dacă parlamentarii PNL şi UDMR nu votează moţiunea simplă depusă împotriva acestuia, vor răspunde în solidar cu el.

„Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligenţa sa, dar i-a zăpăcit pe toţi cu tâmpeniile sale. Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai eşti în Guvernul României?!

Când toată lumea îţi spune că eşti un dezastru naţional, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?! Cristian, Comisia Europeană a avut timp – în doar 4 zile să-ţi citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. Fără să-l citeşti. Au citit şi s-au crucit. Cristian, nu ţi-a fost ruşine să ieşi la televizor, acum două zile, şi să minţi nonşalant că totul e ok, deşi ştiai foarte bine ce observaţii devastatoare ai primit de la Comisia Europeană?”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

DOCUMENT / Un nou EȘEC pentru Guvernul Cîțu – PNRR, trimis înapoi României, pentru a doua oară

Liderul PSD a adăugat că ministrul Cristian Ghinea este „un dezastru, zero”.

„Cum să îţi spun în ‘penerereză’ ca să înţelegi şi tu: pleacă acasă! PS: Dacă parlamentarii PNL şi UDMR nu votează moţiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru zero care şi-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanţă şi clienţii săi politici”, a afirmat social-democratul.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere – spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior, afirmat vineri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), Cristian Ghinea.

cristian ghinea„Ciolacu, hai să discutăm cu demisia pe masă! Factual, situaţia e clară şi este descrisă în disclaimerul la tabelele trimise de Comisia Europeană publicate de PSD cu mare tam-tam: sunt întrebări puse de Comisia Europeană legate de procedura de costing. Am spus în mai multe rânduri că PNRR este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere – spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior”, a scris ministrul Ghinea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui ministrului Cristian Ghinea, Comisia „a citit serios şi a pus întrebări”, care vor fi lămurite.