Concluzia întâlnirii de la Washington dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și Wilbur Ross, Secretarul american al Comerțului – SUA sprijină aderarea României la OCDE

Luni și marți, ministrul Ștefan-Radu Oprea a avut o serie de discuții la Washington cu lideri ai unor organizații precum CEPA – Center for European Policy Analysis, AMRO – American-Romanian Business Council, US Chamber of Commerce și BCIU – Business Council for International Understanding.

Temele majore au fost dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale, proiectele de investiții, efectele Brexit-ului și mandatul #PresRo la Consiliul Uniunii Europene.

Am mai discutat cu reprezentanți ai unor mari companii, inclusiv Ford, despre proiectele de investiții din România, dar și despre oportunitățile firmelor românești de a-și găsi locul pe piața americană, prin programul Select USA.

Întâlnirea dintre Ștefan-Radu Oprea și Wilbur Ross: SUA sprijină aderarea României la OCDE

Romania SUAConform unui comunicat de presă remis ecopolitic.ro, România beneficiază de sprijinul fără echivoc al SUA pentru aderarea cât mai rapidă la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit concluziilor întâlnirii de la Washington dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și Wilbur Ross, Secretarul american al Comerțului.

Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii a ministrului Ștefan-Radu Oprea, din perioada 10-11 decembrie. Alte teme ale discuțiilor cu Secretarul pentru Comerț Wilbur Ross au fost relațiile bilaterale, contextul internațional, prioritățile României la Președinția Consiliului Uniunii Europene și creșterea volumului de investiții în contextul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Programul vizitei a mai cuprins o întrevedere cu Peter Doran, președinte și CEO al CEPA – Center for European Policy Analysis, și discuții cu reprezentanți ai AMRO – American-Romanian Business Council, ai US Chamber of Commerce, ai BCIU – Business Council for International Understanding și ai Ford Motor Company.

De asemenea, ministrul Oprea s-a întâlnit cu Steve Chabot, președinte al Comisiei ”Small Business” din Camera Reprezentanților.

Radu stefan oprea”Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piața din România cu investiții sau să își extindă investițiile, iar aceste planuri urmează a fi anunțate.

O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial și de destinație sigură pentru investiții”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Informații de background

Conform datelor statistice românești, pe primele nouă luni ale acestui an, schimburile comerciale bilaterale totale s-au cifrat la 1,934 miliarde USD, în creștere cu 6,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Exporturile românești au fost de 1,155 miliarde USD (creștere de 29,6%), iar importurile din SUA de 778 milioane USD (scădere de 15,2%).

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare