Controale de amploare ale inspectorilor sanitar-veterinari: Peste 430 camioane verificate şi 81 de tone de fructe şi legume confiscate

controale fructe

Bilantul Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în urma verificării a trei depozite şi 430 de camioane care aduceau în România legume şi fructe din Uniunea Europeană – 31 de amenzi în valoare de 602.200 lei şi a neutralizt o cantitate de 81,35 tone de legume şi fructe.

  • Conform bilanţului ultimului control al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, făcut la depozitele şi transportatorii de fructe şi legume.

Conform aceleiași surse, în urma verificărilor, inspectorii au dat  31 de amenzi, în valoare de peste 600 mii de lei, pentru condiţii de depozitare şi tranport insalubre şi pentru lipsa eticehetelor şi documentelor sanitar-veterinare.

Întreaga cantitate de produse neconforme provine din Polonia, Ungaria, Serbia, Spania, Grecia şi China.

„Ar trebui căutat dacă pe acest lanț economic, evaziunea fiscală este principalul flagel care afectează corecta aprovizionare a consumatorului român cu produsele de import (legume, fructe)  sau unele deficiențe de neconformitate a produselor”, a subliniat Daniel Apostol.