Familia Regală efectuează o vizită în Regatul Ţărilor de Jos

2014-04-30 20:00:00 epa04186331 Romanian Crown Prince Radu and Princess Margareta visit the Church of the Holy Sepulcher in Jerusalem's Old City, 30 April 2014. The royal couple is on a four day visit in Israel. EPA/ABIR SULTAN

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au început astăzi, miercuri, 9 octombrie 2019, o vizită cu caracter public în Regatul Ţărilor de Jos.

Vizita va dura treizile şi se va desfăşura în oraşele Haga şiBreda, a informat un comunicat de presă al Casei Regale.

Aceasta este a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Raduîn Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei şi Principelui Radu în Franţa şi Danemarca (aprilie) şi Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiaţi sirieni din Turcia (mai) şi după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) şi vizitele Principesei Maria în Marea Britanie şi Austria (septembrie).

Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală au sosit la Aeroportul Schiphol din Amsterdam în după-amiaza de marţi, 8 octombrie, unde au fost întâmpinaţi de Excelenţa Sa doamna Brânduşa Predescu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Haga. Au fost prezenţi diplomaţi ai misiunii României.

Pe parcursul vizitei la Haga, Majestatea Saşi Principele Radu vor avea întâlniri la Crucea Roşie olandeză şi la Curtea Internaţională de Justiţie, iar apoi vor vizita Palatul Păcii.

La Institutul Clingendael din Haga, Majestatea Sa Margareta va susţine o conferinţă pe temaRomânia în UniuneaEuropeanăşi va purta un dialog cu participanţii la conferinţă.

În oraşul Breda, Custodele Coroanei şiPrincipele Radu vor fi oaspeţii AcademieiOlandeze de Apărare.

La Ambasada României în Ţările de Jos, cuplul regal va lua parte la o recepţie încare va întâlni reprezentanţi ai mediului de afaceri olandez şi comunitatea românească.