Fostul ministrul Bogdan Matei: Regret că MTS nu a putut finanța Federaţia de Tenis/ Nu a obţinut validarea instanţei

bogdan matei

Fostul ministrul al Sportului, senatorul PSD Bogdan Matei, a comentat, marţi, mesajele postate de Simona Halep şi Soana Cîrstea, afirmând că regretă că Ministerul Tineretului şi Sportului nu a putut finanţa Federația Română de Tenis, precizând că acest lucru s-a întâmplat pentru că federaţia încă nu a obținut o validare definitivă din partea instanței a alegerilor.

„Am citit mai devreme mesajul postat de Simona Halep și Sorana Cîrstea, jucătoare pe care le apreciez tare mult, pe care le-am cunoscut și cu care am discutat de câteva ori pe durata mandatului meu, care s-a încheiat luni. Împărtășesc și eu regretul că MTS nu a putut finanța, în ultima vreme, Federația Română de Tenis. Mereu am susținut că tenisul românesc merită tot sprijinul din partea statului, dar, din păcate, problemele de natură juridică ale federației, care încă nu a obținut o validare definitivă din partea instanței a alegerilor, nu permit încă ministerului pe care l-am condus până ieri să finanțeze federația”, a precizat fostul ministru Bogdan Matei, pe Facebook.

Bogdan Matei subliniază că în mandatul său a făcut un efort financial substanţial ori de câte ori „nevoile” federaţiei au fost stringente şi a avut numeroase întâlniri cu Ion Ţiriac.

„Totuși, mi-aș dori să nu se uite că, de-a lungul mandatului meu, am avut numeroase întâlniri cu cei din conducerea FRF, cu președintele Ion Țirac la fel și i-am asigurat mereu că echipa MTS a făcut mereu tot ce se poate pentru a sprijini federația să îndeplinească criteriile legale de finanțare. Iar atunci când nevoia a fost stringentă, am făcut un efort financiar substanțial și am alocat un buget de peste un sfert de milion de euro pentru achitarea turneului de tenis de la București, pentru ca sportivii români să aibă posibilitatea să joace în fața propriilor suporteri”, a spus Matei.

Postarea fostului ministru vine după ce Simona Halep a declarat că nu înţelege de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis.

„Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi întârzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis”, a declarat Simona Halep, pe Facebook.

Simona Halep a susţinut că finanţarea este necesară pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis.

„Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme. (…) O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate”, a adăugat Halep.

Simona Halep a declarat că promotorii sportului romanesc solicită responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura să mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel naţional si internaţional.