miercuri, iunie 29, 2022

Guvernatorul din Lugansk: Armata rusă a provocat ”distrugeri catastrofale” la Lisiciansk

Armata rusă a provocat ”distrugeri catastrofale” la Lisiciansk, oraş ce se învecinează cu Severodoneţk, în Donbas (est), a anunţat marţi guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, informează AFP, transmite Agerpres.

„Lupte (în curs) în zona industrială a (oraşului) Severdoneţk şi distrugeri catastrofale la Lisiciansk”, a raportat Gaidai pe Telegram, apreciind că „ultimele 24 de ore au fost dificile” pentru forţele ucrainene.

Potrivit lui Gaidai, „loviturile asupra celor trei poduri deja distruse care leagă Severodoneţk şi Lisiciansk” continuă, izolând în continuare primul dintre cele două oraşe, cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori, de restul teritoriilor controlate de Kiev.

„Ruşii vor să cucerească cu totul regiunea Lugansk” – pe care ei o controlează aproape în totalitate – „înainte de (duminică) 26 iunie”, a afirmat Gaidai. „Însă ei nu vor reuşi să facă aceasta în cinci zile”, a estimat el.

Serghei Gaidai a descris noaptea de luni spre marţi ca fiind „liniştea de dinaintea furtunii”, anticipând noi lovituri de artilerie ruse în timpul zilei.

Guvernatorul regiunii Lugansk a mai informat că „un trup neînsufleţit şi o persoană rănită” au fost găsite marţi dimineaţa.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner