Liderul PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru salută modificarea Codului silvic, benefică în activitatea Complexului Energetic Oltenia

Conform unei postări pe pagina sa de socializare, președintele Comisiei pentru Administrație din Senat, Florin Cârciumaru salută faptul că, astăzi, 18 aprilie, colegii săi parlamentari din Camera Deputaților au votat “pentru” , proiectul legislativ privind modificarea Codului silvic, după ce acesta a trecut, în urmă cu ceva timp, și de Senat.

  • ”Am susținut proiectul respectiv împreună cu ceilalți parlamentari gorjeni Scarlat Iriza și Mihai Weber pentru ca activitatea Complexului Energetic Oltenia să nu mai aibă de suferit în procesul de extracție.

Florin Carciumaru   Astfel, noile modificări aduse Codului Silvic vor ajuta conducerea Complexului Energetic Oltenia să extindă perimetrul exploatărilor miniere și să repună în funcțiune excavatoarele “trase pe dreapta” din cauza lipsei frontului de lucru din cariere.”, a precizat Cârciumaru în postare.

Proiectul adoptat de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare scoaterea din fondul forestier național a unor suprafețe de teren fără compensare, numai prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes național, declarate de utilitate publică, de exploatare a zăcămintelor de lignit.

“Beneficiarul scoaterii definitive din fondul forestier naţional al terenurilor necesare realizării lucrărilor miniere de interes naţional şi de utilitate publică de exploatare a zăcămintelor de lignit este operatorul economic cu capital integral sau majoritar de stat, în cazul terenurilor forestiere achiziţionate de acesta, sau statul român, în cazul terenurilor care au făcut obiectul exproprierii. Prin excepţie, reducerea fondului forestier naţional prin scoaterea definitivă a terenurilor pentru realizarea lucrărilor menţionate se realizează fără compensare şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului”, prevede textul adoptat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare