Meleşcanu: Trei membri ALDE m-au votat pentru şefia Senatului; Voi fi un preşedinte echilibrat

melescanu

Teodor Meleşcanu, care a devenit marţi noul preşedinte al Senatului, a declarat că a fost votat de trei membri ai ALDE pentru această funcţie.

El a dat asigurări cu va fi un preşedinte echilibrat, că va contribui la relansarea ALDE şi totodată că va continua colaborarea cu PSD

Vreau să dau asigurări că voi fi un președinte echilibrat. Obiectivul meu este recăpătarea respectului cetățenilor în această instituție. Sunt membru al grupului ALDE si voi depune eforturile pentru continuarea actului de guvernare.(…) Sunt membru ALDE și intenționez să rămân în partid. Sunt multe modalități să contribui la dezvoltarea ALDE. Prima va fi operațiunea de împărțire a principalelor funcții în cadrul Biroului Permanent al Senatului, al comisiilor și multe altele. Voi încerca să îmi promovez colegii astfel încât ei să își prezinte ideile, propunerile”, a declarat Meleşcanu la Parlament.

Întrebat dacă au existat membri ALDE care au votat pentru el, Meleşcanu a spus: „Da, trei”.

El a câştigat şefia Senatului într-un al doilea tur de scrutin, organizat într-o şedină maraton, după ce iniţial nu a fost întrunită majoritatea. 

Astfel, Meleșcanu a fost ales în al doilea tur cu 73 de voturi în timp ce contracandidata sa Alina Gorghiu, susținută de PNL, a obținut 59 de voturi. Grupul PSD a avut 67 de voturi

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că „această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului. Vom face sesizare la CCR”, a anunţat Tăriceanu.