joi, februarie 22, 2024

Ministrul Ștefan-Radu Oprea s-a întâlnit cu o delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar (QIA)

Atragerea de investiții în proiecte brownfield şi PPP în infrastructură şi energie au fost temele principale ale întâlnirii de joi, 20 iunie, dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și E.S. Sheikh Faisal Thani Al-Thani – membru al familiei regale, șef al Direcției pentru portofolii regionale din cadrul Autorității de Investiții a Statului Qatar (QIA), a transmis Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat printr-un comunicat remis ecopolitic.ro

  • Conform aceleiași surse, la întâlnire au mai participat Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, Florin Radu Ciocănelea, Consilier de stat în Guvern, şi specialişti din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, din Ministerul Energiei şi de la Hidroelectrica SA.

Ministrul Oprea a prezentat delegaţiei qatareze lista proiectelor strategice în parteneriat public-privat şi cadrul macroeconomic favorabil investițiilor în România. „Economia românească poate fi o poartă de acces pentru interesele economice și financiare ale comunității de afaceri qatareze în UE și în regiunea Mării Negre„, a declarat demnitarul român.

Oficialii QIA și-au exprimat interesul pentru oportunitățile de investiții în România, în special în proiecte de infrastructură rutieră, portuară și aeroportuară, precum și în producția de energie electrică din surse regenerabile, o parte dintre proiecte fiind analizate în cadrul întâlnirii, împreună cu experţii români.

”Ministrul Oprea şi reprezentantul QIA au convenit asupra oportunității continuării şi concretizării discuțiilor în cadrul unui Forum economic româno – qatarez.În 2018, valoarea schimburilor comerciale bilaterale ale României cu Statul Qatar a fost de 40,73 mil. USD, din care exporturi româneşti 36,46 mil. USD și importuri din Qatar 4,27 mil. USD.

În primele patru luni ale anului 2019, volumul schimburilor comerciale a fost de 14,63 mil. USD, din care exporturi româneşti 13,48 mil. USD (în creștere cu 66,13% față de perioada similară a anului precedent) și importuri din Qatar 1,15 mil. USD (în scădere cu 12,09%).”, a conchis comunicatul.

Sursa: Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner