NOI ÎN ANII 2000…

NOI ÎN ANII 2000

Am avut așteptări mari de la aceia care și-au fâlfâit cravata roșie de pionier fredonând în cor înălțătoarele șlagăre pionierești.

Guvernanților noștrii, ancorați parcă în anii când pe la început de septembrie se dădea drumul anului școlar cu sortatul cartofilor, li s-au încurcat celulele în Exel când au sortat școlile după culoarea semaforului.

La fel ca-n vremurile apuse dar prezente în A.D.N.-ul guvernanților noștrii la practica de sortare a școlilor au ieșit următoarele:

-Școlile care pornesc pe culoarea VERDE nu au cadre, toalete,tehnologie, materiale sanitare în schimb au elevi sănătoși crescuți în izolare de orice urmă de civizație.

-Pe GALBEN au fifty-fifty cadre, toalete, tehnologie, materiale sanitare și elevi.

-Pe ROȘU au cadre, toalete,tehnologie, materiale sanitare, au elevi 35-40buc. pe sală de clasă dar din multiple motive poți să duci și să-i iei pe elevi de la școală doar cu izoleta.

Am văzut cum pionierii de acum 30 de ani și-au călcat în picioare jurămintele față de patrie de dragul festivităților de deschidere a anului școlar. Cu aceasta au dovedit că au o abordare discrepantă față de alte spații social-educative precum Cârciuma, Biserica, Maidanul, Molul sau Spectacolul.

Avem astăzi însă o generație de elevi care în loc de LUMEA COPIILOR sâmbăta pe TVR1, bagă la prima oră (11-11.30.) un IHATEPINK, un SHELY până îi apucă foamea. Servesc micul dejun sub privirile atente ale părinților prinși cu munca la domiciliu apoi iși sună „nocivanii” pe WhatsApp și dă-i FORNITE pânăn prânz (19-19.30).

Elevul de astăzi , obișnuit să trăiască fizic în 4mp dar cu acces nelimitat la o lume virtuală, mai este oare capabil să se supună necondiționat unui sistem educativ obosit, mai este oare lacom să-și achiziționeze 6 case, va mai dori să-și „planteze” în fața blocului 3 mașini rulate în Germania, o să-și toarne apropiații ca să avanseze în funcție, o să execute 12 ore la birou doar ca să-și impresioneze șefimea sau va mai dori să intre în politică doar pentru a servi propriilor interese?

Pariez că vor locui oriunde va vrea „mușchiul” lor, în loc de mașină vor avea CARSHARING și vor munci orice, oriunde doar când va fi nevoie.

Statul așa cum este organizat acum nu se va mai putea susține din impozitarea muncii dar cu siguranță vor găsi „nocivanii” ceva, poate vor impozita proprietatea…

Cu cei 4mp ai lor „nocivanii” la plata impozitelor vor fi de-a dreptul LEGENDARI(ES)

NOI ÎN ANII 2000

O carte:

Cireșarii” autor Constantin Chiriță

O Idee:

„Analfabeții secolului al XXI-lea nu vor fi cei care nu știu să citească și să scrie, ci acei care nu pot învăța, nu se pot dezvăța și nu pot reînvăța.”
Alvin Toffler