Pacienții oncologici vor avea medicamente pentru tratament. Andrei Baciu, președintele CNAS: Situația a fost deblocată

Andrei Baciu, președintele CNAS, a vorbit joi seara, la Digi24, despre criza medicamentelor pentru pacienții oncologici. Baciu spune că situația a fost deblocată, astfel încât de săptămâna viitoare vor fi plătiți banii pentru a închide restanțele din august, ajungându-se la zi, în septembrie. Acest lucru a fost posibil după ce s-au transferat banii alocați pentru trimestrul IV, pentru a fi cheltuiți în trimestrul III, a explicat președintele CNAS, potrivit digi 24.ro.

„E o sumă de factori care a dus într-adevăr, ca în luna august să înceapă să fie anumite întârzieri la plata mai multor tipuri de servicii. Fie întârzieri la medicii de familie, la spitale, la programe naționale… Vestea bună este că astăzi a fost deblocată această situație, mulțumesc Ministerului Finanțelor, care a făcut modificările necesare, a fost aprobat în Guvern un memorandum care deblochează banii necesari pentru a închide aceste restanțe din luna august, și pentru a ajunge cu situația la zi, în luna septembrie.”, spune Baciu.

Acesta a mai precizat că până și lipsa banilor este din cauza unor probleme în trimestrele anterioare.

Vestea bună este că începând din această seară, i-am rugat pe colegii mei să facă eforturi să lucrăm peste program, astfel încât, cât mai repede să plece banii de la CNAS. Începând de mâine se finalizează procedurile să plece banii, probabil la începutul săptămânii viitoare.
De fapt ce s-a întâmplat?

Au fost mutați bani din trimestrul IV în trimestrul III, adică să poată să fie cheltuiți în luna septembrie, suplimentar față de ce era prevăzut a fi cheltuit, astfel încât să închidem datoriile din august, și să fim la zi. Sunt multe variabile care duc la un astfel de eveniment, care poate să aibă, într-adevăr, un destin tragic la un moment dat.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare