PNL: Numirea lui Mircea Drăghici la șefia AEP arată intenția fraudării alegerilor de către PSD

pnl

PNL spune că nominalizarea lui Mircea Drăghici de către PSD pentru a ocupa poziția de președinte al Autorității Electorale Permanente nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenția reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România.

„Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeași care girează numirea unui nou șef al AEP.   În condițiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfășura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliție de guvernare nu intenționează să garanteze alegeri libere și corecte. Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat că a deturnat subvențiile primite de partid de la stat și le-a folosit în interes personal pentru bolizi de lux, pentru chirii lunare de 19.000 de euro și contracte de 1,8 milioane lei în beneficiul soției pentru cheltuieli de publicitate.

Dincolo de faptul că domnia sa se află într-un grav conflict de interese în raport cu aceste fapte care nu au fost elucidate nici până la acest moment, reprezintă o contradicție în termeni ideea de a-l propune pe Mircea Drăghici să vegheze la corectitudinea desfășurării alegerilor.

În mod firesc, în urma demisiei președintelui AEP persoana nominalizată să ocupe această responsabilitate trebuie să fie o personalitate din societatea civilă cu recunoaștere publică și experiență în procesul electoral sau, în cazul în care se dorește o nominalizare politică, o persoană propusă din rândul partidelor care nu se află la guvernare, tocmai pentru a reprezenta o garanție a desfășurării corecte a alegerilor ce vor urma. Partidul Național Liberal solicită tuturor partidelor parlamentare susținerea unui candidat pentru șefia AEP care să nu aparțină actualei coaliții guvernamentale”, a transmis PNL, printr-un comunicat.