sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Premierul Ciucă: Europenii, în special tinerii, sunt foarte îngrijoraţi de schimbările climatice

Guvernul este determinat să se implice activ în implementarea proiectelor care să contribuie la un mediu mai curat şi o viaţă mai sănătoasă pentru cetăţeni, a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă, la lansarea în dezbatere publică de către Administraţia Prezidenţială a raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, potrivit Agerpres.

„Europenii, în special tinerii, sunt foarte îngrijoraţi de schimbările climatice. 93% dintre cetăţenii europeni consideră schimbările climatice o problemă gravă, iar 96% s-au implicat în cel puţin o acţiune pentru combaterea acestui fenomen. Şi noi, în România, resimţim efectele schimbărilor climatice. Seceta, ploile torenţiale, inundaţiile, fenomenele meteorologice extreme şi codurile roşii de căldură au devenit tot mai frecvente în ultimii ani. Rapoartele ANM arată clar: încălzirea climei a generat cea mai călduroasă perioadă de zece ani din istoria măsurătorilor meteo. Două treimi dintre români văd schimbările climatice ca fiind o problemă foarte gravă, iar noi trebuie să găsim soluţii”, a spus premierul, la evenimentul de la Palatul Cotroceni.

Potrivit prim-ministrului, Pactul Climatic European este un important mecanism pentru promovarea educaţiei în domeniul schimbărilor climatice şi pentru schimbarea gradului de conştientizare cu privire la acest domeniu, iar pentru România reprezintă o bază a măsurilor pe care le va lua şi un model de urmat, care trebuie să aibă în vedere schimbări profunde în plan economic şi social.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner