PSD: Guvernul s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde, în 11 luni

PSD

Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani, a reclamat Partidul Social  Democrat, luni, pe Facebook, precizând că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a împrumutat 85 de miliarde de lei în 11 luni.

”Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Cîțu în 11 luni. Cîțu este un șarlatan! Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.  Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîțu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020! Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei! Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani!”, a susținut Partidul Social Democrat, pe pagina oficială de Facebook.

Social democrații susțin că ”viitorul este amanetat”.

”Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generații de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîțu și guvernarea PNL. Unde sunt banii?”, a conchis PSD.