luni, august 8, 2022

Referendum de demitere a primarului PNL Popa Zachiu din Dumbrăvița va fi organizat, USR anunță că a câștigat procesul

USR anunță că a câștigat procesul împotriva primarului PNL din Dumbrăvița. Referendumul de demitere a lui Popa Zachiu va fi organizat.

Organizarea referendumului de demitere a primarului PNL din Dumbrăvița, județul Brașov, Popa Zachiu, pentru care au semnat peste 1.100 de locuitori ai comunei, merge mai departe. Tribunalul Brașov a dat câștig de cauză USR și a respins cererea edilului de a suspenda ordinul prefectului de numire a comisiei pentru organizarea referendumului, spune USR într-un comunicat.

Acest referendum este urmarea firească a tuturor abuzurilor comise, a deselor încălcări fățișe ale legilor statului român, a nerespectării intereselor generale ale comunității locale și a atribuțiilor legale ce-i revin primarului de la PNL, aflat la al cincilea mandat, pentru a căror respectare a depus jurământ.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată că poate fi atât de greu în România să îți exerciți un drept constituțional. În teorie, poporul te pune în funcție și poporul te poate da jos.
În practică, primarii din țară noastră, și mai ales cei cu multe mandate, consideră că primăriile sunt afacerile lor personale. Și după ce că nu fac nimic pentru comunități, se mai și țin cu dinții de scaune.

Cel puțin 5 luni a reușit domnul Popa Zachiu să întârzie referendumul organizat pentru demiterea lui. Azi, însă, instanța ne-a dat dreptate. Ne luptăm în continuare pentru drepturile noastre și mai ales, ne luptăm pentru o Dumbrăviță și Vlădeni mai dezvoltate și primitoare.
Împreună spunem stop abuzurilor din Primăria Dumbrăvița”, a declarat consilierul local USR Dumbrăvița Anisia Georgiana Costescu.

USR va lupta prin toate mijloacele legale pentru ca Dumbrăvița să aibă un primar competent, integru, care acționează în interesul cetățenilor pe care îi reprezintă.

De peste 17 ani, primarul Popa Zachiu nu a făcut altceva decât să țină pe loc comuna Dumbrăvița și să risipească banii publici. Pentru toate acestea, el trebuie să plece din funcție.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner