luni, august 15, 2022

România participă la Expoziția internațională de tehnică militară – Egypt Defence Expo – EDEX 2021, de la Cairo

Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a reprezentat România la deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Expoziției internaționale de tehnică militară – EDEX 2021, de la Cairo, organizată în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie a.c., inaugurată de președintele egiptean Abdel Fattah Al-Sisi, s-a precizat într-un comunicat al ministerului Economiei.

”A fost o onoare să particip, la Cairo, la această a doua ediție a EDEX, inaugurată de E.S. domnul președinte Abdel Fattah Al-Sisi și am certitudinea că relațiile de colaborare româno-egiptene intră pe un nou nivel de valorificare. Prezența companiilor românești la EDEX confirmă interesul României pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-egiptene.

Daniela NicolescuConsider că avem o oportunitate pentru identificarea unor noi modalități de fructificare a potențialului de dezvoltare a cooperării în domenii importante, atât pentru România, cât și pentru Egipt, precum industria de apărare”, a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Produsele militare prezentate la targ sunt binecunoscute pe piata egipteana si au ramas in continuare de mare interes atat pentru armata egipteana cat si pentru reprezentanti ai altor state vecine, prezenta la stand-ul national, in prima zi a expozitiei, fiind una numeroasa.

romarmCa și o continuare a prezenței active pe piața egipteană, o delegatie a C.N. ROMARM S.A., condusa de domnul Gabriel Tutu, participa in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2021 in cadrul EDEX, in calitate de principal expozant in cadrul standului national al Romaniei organizat de ministerul economiei.

Pe langa Romarm, in stand-ul romanesc mai sunt prezente in calitate de expozanti CN Romtehnica SA, SC Prooptica SA, Interactive SRL, Titan Masini Grele SA, Certsign SA, Drass Romania, BlueSpace Tehnology.

De asemenea, printre invitați se regăsesc reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Ministerului Apărării Naționale, prin Statul Major al Apărării, Statul Major al Forțelor Aeriene și Direcția Generala pentru Armamente.

Conform aceleiași surse, la ediția din acest an a EDEX participă aproximativ 400 de companii de profil care expun cele mai noi tehnologii în apărare și armament, delegații guvernamentale din 45 de țări, numeroase delegații militare, estimându-se prezența a peste 30.000 de vizitatori. Printre firmele străine care participă se regăsesc cele din SUA (Boeing, Raytheon, Lockheed Martin), Franța (Naval Group, Dassault Aviation, Safran) sau Germania.

Sursa: Ministerul Economiei

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner