Sectorul 1, tablete de la bugetul local pentru profesori și elevi pentru a susține cursurile online

scoala inchisa

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a declarat, luni, că va asigura tablete de la bugetul local pentru profesori și elevi pentru a susține cursurile online, în contextul în care școlile vor fi închise pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

”Vom asigura din bugetul local tablete pentru toţi profesorii şi pentru toţi elevii din Sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile online. Școlile se închid, dar educaţia trebuie continuată! Am intuit închiderea şcolilor, ca măsură preventivă care trebuia luată, în contextul creşterii numărului infectărilor cu coronavirusul. Am avut discuţii cu colegii din primărie, despre ce măsuri putem lua, la nivel de administraţie publică locală, pentru continuarea educaţiei. Copiii nu pot sta degeaba, dacă această vacanţă impusă se va prelungi”, a scris Dan Tudorache, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie – 22 martie inclusiv.