miercuri, mai 25, 2022

Tăriceanu, întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut joi o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, aflat într-o vizită oficială în România.
Tăriceanu a apreciat nivelul bun al cooperării bilaterale dintre cele două state și perspectivele consolidării acesteia prin contacte la nivel înalt și prin oportunitățile oferite de diplomația parlamentară.
Tariceanu parlamentEl a subliniat necesitatea consolidării relațiilor economice și a exprimat interesul României pentru promovarea în continuare a cooperării dintre cele două state, precizând că există încă un potențial neexplorat în domeniul investițiilor și al schimburilor comerciale. Președintele Senatului a arătat că România deține un avantaj comparativ în regiune în domenii precum agricultura, energia regenerabilă, petrol și gaze, IT, industria de apărare, turism și ape minerale și a afirmat că investițiile în țara noastră ar aduce beneficii ambelor economii.
Călin-Popescu Tăriceanu a mai precizat că statul Qatar reprezintă un partener strategic important și că există toată deschiderea pentru consolidarea suplimentară a relației substanțiale existente.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner