luni, octombrie 2, 2023

Transport de materiale destinate marcării traseelor turistice din judeţul Sibiu a fost efectuat duminică, în premieră, de un elicopter, în Munţii Făgăraş

Un transport de materiale destinate marcării traseelor turistice din judeţul Sibiu a fost efectuat duminică, în premieră, de un elicopter, în Munţii Făgăraş, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) printr-un comunicat de presă.

„Rolul pe care ni l-am asumat în acest proiect de suflet, dedicat oamenilor ce iubesc natura şi turismul sustenabil, ne determină să facem paşi rapizi şi fermi pentru a creşte siguranţa turiştilor veniţi în Munţii Făgăraş. Îi asigur pe toţi cei ce ne vor fi oaspeţi pe traseele cuprinse în Programul „Anii Drumeţiei” că vor avea parte de tot suportul nostru pentru ca orele sau zilele petrecute aici să se transforme în experienţe de neuitat!”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit sursei citate, duminică au fost transportaţi 165 de stâlpi metalici, plăcuţele de orientare şi materialele necesare fixării acestora. Transportul a fost asigurat, în premieră, de un elicopter, care a încărcat materialele din zona Văii Avrigului şi a Căldării Mieilor – Transfăgărăşan.

Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare şi fixare, au fost descărcaţi în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portiţa Avrigului, Şaua Scării, Şaua Cleopatra, Şaua Lăiţel, Şaua Caprei, Cabana Podragu şi Vârful Mircii.

Gestionarea activităţii a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeţiei”, cu sprijinul Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu şi al Asociaţiei „În Slujba Muntelui”.

Recent, CJ Sibiu a lansat site-ul şi aplicaţia „Anii Drumeţiei”, care înglobează 54 de trasee din Munţii Făgăraş şi Cindrel.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner