Beatrice Tudor: Este foarte bine că MEC a retras testele grilă

Este foarte bine că Ministerul Educației a decis să retragă testele grilă de la Bacalaureatul și de la Evaluarea Națională din acest an, a afirmat deputatul PSD Beatrice Tudor.

“Nu discut acum dacă testele grilă sunt bune sau nu, deși acest subiect ar merita o dezbatere separată. Ce vreau să subliniez este că astfel de schimbări cu doar jumătate de an înainte de examen ar fi fost o eroare majoră. Copiii, dar și profesorii de la clasă, au nevoie de timp să se obișnuiască cu noul format. Asta ca să nu mai spun că este nevoie de studii detaliate din care să rezulte beneficiile (dacă există) ale examenelor tip grilă.

  • Și vreau să mai subliniez un lucru: cred că Guvernul are nevoie de un ministru plin la Educație cât mai rapid posibil.

Rovana Plumb face foarte multe ca ministru interimar, însă este nevoie de cineva dedicat 24 din 24 pentru Educație”, a arătat deputata PSD într-o postare pe Facebook.

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a anunţat vineri că în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare în formatul variantelor de subiecte. Astfel, examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat se vor susţine în aceleaşi condiţii.

Ministerul Educaţiei cedează deocamdată: Subiectele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat nu se schimbă

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare